AUTO

AdBlue

Ce este, ce pret are si cu ce autoturisme este compatibil ?!

74 / 100

AdBlue este prietenos cu mediul inconjurator, fiind un produs biodegradabil, solubil in apa si incolor.

AdBlue este o solutie apoasa, compusa din 32,5% uree de inalta puritate si 67,5% apa deionizata, ce se foloseste in mod special la vehiculele echipate cu sisteme de poluare de tip SCR (reducere catalitica selectiva), precum camioanele, autobuzele, vehiculele de colectare a deseurilor si mai nou, pentru anumite autoturisme Diesel, cu data de fabricatie incepand din septembrie 2014!

Datorita reactiilor chimice produse si a sistemelor SCR, AdBlue transforma 85% din NOx (oxizii de azot rezultati din gazele de evacuare ale vehiculului Diesel) in azot inofensiv si in apa, sub forma de vapori, prin urmare poluarea scade in mod semnificativ.

Pentru a reduce la maxim poluarea, la inceputul anilor 1990, Uniunea Europeana a propus introducerea unui sistem de masurare a gazelor de evacuare, astfel a aparut norma EURO. In prezent, vehiculele EURO 6 au cel mai mic nivel de poluare.

Citeste si:Programul Rabla 2019

Daca detii un vehicul cu norma de poluare euro 5 sau 6, este foarte probabil ca el sa fie dotat cu rezervor AdBlue. Echiparea autoturismului cu rezervor AdBlue nu tine de nivelul de echipare al autoturismului!

Cat de des trebuie sa alimentezi cu AdBlue si cat de mare este rezervorul, sunt doua elemente care tin de multe variabile. De obicei, un rezervor de AdBlue iti ajunge pentru multi kilometri, insa foarte important este stilul de condus, tipul motorului si al autoturismului, dar si de conditiile meteorologice. 

La un stil de condus mai domol, ai toate sansele ca rezervorul de AdBlue sa te tina si pana la 15.000 km! Insa nu trebuie sa te sperii daca el se termina inainte de cei 15.000 km, il poti incarca chiar tu, fara batai de cap. Cum incarci borcanul cu lichid de parbriz asa incarci si rezervorul cu AdBlue. Inainte ca rezervorul sa se termine, vei observa un bec aprins in bord care te anunta ca rezervorul este pe terminate. De regula, becul se aprinde cu aproximativ 3000 km inainte. 

Verifica pret actualizat si disponibilitate produs !

Conform unor studii efectuate, consumul de AdBlue, intr-un regim normal de lucru, este de 1,5 l/100 km.

Solutia este compatibila cu majoritatea motoarelor diesel ce indeplineste cerintele standardului ISO 22241, insa la o cautare rapida pe internet am observat ca poti gasi si solutii AdBlue dedicate producatorilor ca: Mercedes, BMW, Audi, VW, Renault, Skoda, etc. Nu stiu daca exista o diferenta notabila intre o solutie dedicata si una standard, insa nu cred.

Tags

Related Articles

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker