ADUNATE DE PRIN LUME

Elon Musk si-a intarit teoria! De ce ar fi o idee buna “atacarea” planetei Marte.

Elon Musk a postat joi seara pe Tweeter  “Nuke Mars” . Cateva ore mai tarziu a urmat o postare cu “T-Shirt Soon”

Desi tweet-ul este in stilul tipic al lui Musk, miliardarul a sustinut multa vreme idea de a trage cu arme nucleare pe planeta rosie cu scopul de a o transforma in terra – adica a face suprafata locuibila pentru oameni.

Intr-o aparitie la “The Late Show With Stephen Colbert” in 2015 , Musk a spus ca planeta Marte poate fi incalzita prin aruncarea armelor termonucleare (bombe cu hydrogen) peste poli, indemnandu-l pe Colbert sa-l numeasca “Raufacator”

El a detaliat acest aspect cateva saptamani mai tarziu la un eveniment pentru compania sa de panouri solare Solar City, spunand ca obiectivul va fi crearea a doi “sori” in miniatura peste poli, folosind bombe.

Scopul ar fi vaporizarea apei care in prezent este prinsa in gheata de pe Marte, eliberand CO2 in atmosfera si ,prin urmare, producerea unui efect de sera pe planeta.

Citeste si:”Google Maps a devenit un asistent de nadejde

Elon Musk a fost extrem de vocal in privinta ambitiei sale de a stabili o colonie umana pe Marte si este una dintre misiunile de ghid ale companiei sale de explorare spatiala SpaceX.

Cu toate acestea, stiinta de a bombarda Marte nu este impecabila.In  2018, doi cercetatori de la Universitatile din Colorado si Arizona de Nord au explorat posibilitatea utilizarii CO2 pentru a face suprafata de pe Marte locuibila, si au concluzionat ca nu va fi posibil cu tehnologia actuala.

Studiul, publicat in “Nature Astronomy”, a identificat doua probleme. Prima este ca pur si simplu nu exista suficient CO2 pe Marte pentru a produce efectul dorit. A doua este ca particulele din atmosfera lui Marte sunt pierdute in mod constant in spatiu, astfel incat CO2 vaporizat s-ar scurge din atmosfera.

Ramane de vazut daca Elon Musk va face un tricou din bombardarea planetei Marte , desi companiile sale au o istorie lunga de vanzare a marfurilor neobisnuite si , uneori , periculoase.

 

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker