TEHNOLOGIE

Google a dezvoltat o aplicatie de milioane !!!

Streams va salva 100.000 vieti anual

Google impreuna cu RFL ( Royal Free London NHS Foundation Trust ), o compania gigant din Anglia, au dezvoltat o aplicatie care poate detecta insuficienta renala in doar cateva secunde.

Insuficienta renala este un “ucigas tacut”, deoarece de cele mai multe ori aceasta boala este “detectata prea tarziu” si este foarte greu de preconizat daca un individ este predispus sa se imbolnaveasca de aceasta boala sau nu.

CNBC precizeaza ca, in fiecare an, 100.000 de britanici mor din cauza acestei afectiuni necrutatoare.

Miercuri, RFL a dat o declaratie in care a comunicat faptul ca aplicatia dezvoltata de ei impreuna cu Google, denumita Streams, trebuie sa furnizeze “datele potrivite clinicantului potrivit la momentul potrivit”.

Aplicatia functioneaza intr-un mod destul de simplu, atunci cand rezultatele testelor de sange indica faptul ca un pacient are sanse foarte mari sa fie afectat de insuficienta renala, medicii si asistentele sunt notificati prin intermediul telefoanelor personale.

Conform celor spuse de RFL, prin intermediul aplicatiei Streams, medicii pot raspunde cazurilor urgente intr-un interval de 14 minute sau chiar mai putin, in anumite situatii. In acest moment, cu toate ca avem parte de o tehnologie mult avansata comparativ cu 50 ani in urma, durata de interventie se ridica la cateva ore.

Oare Streams sa fie raspunsul problemei ? Nu ne ramane decat sa asteptam si sa vedem ce se va intampla in viitor. In acest moment, nu este specificat nimic legat de data de lansare oficiala sau cum se poate implementa in sistemul sanitar din Romania.

Nu cred ca medicii din Romania vor fi atat de deschisi in fata aplicatiei, atata timp cat notificarile vor fi livrate direct pe telefoanele personale, insa si in cazul asta, timpul va demonstra daca am avut dreptate sau nu.

Datorita deceselor survenite din cauza acestui tip de afectiune, sistemul national de asistenta medicala din Marea Britanie pierde anual 1,2 miliarde de dolari.

Un nefrolog consultant, pe numele lui Chris Laing, implicat in proiectul Stream, spune ca aplicatia permite monitorizarea functiei renale a pacientilor prin analizarea in timp real a testelor de sange.

Tot Chris Laing a mai declarat :

„Daca este detectata o potentiala modificare a functiei renale a unui pacient, in orice moment sau oriunde in cadrul Royal Free Spital, un specialist va fi instiintat si se va ocupa de caz. Este vorba de o interventie care se va desfaşura in cateva minute, fiind urmata de o evaluare a starii pacientului dupa interventia specialistului.”

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker