CANCAN/STIRI MASSMEDIA

Minivacanta de Sfanta Maria petrecuta in trafic

Aglomeratie la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse

Aglomeratia din vama se datoreaza minivacantei de Sfanta Maria, mii de romani alegand sa isi petreaca vacanta in afara granitelor tarii.

Timpul de asteptare la iesirea din tara a ajuns la 40 de minute pentru autoturisme si 100 minute pentru camioane.

Tind sa cred ca aglomeratia va acoperi intreaga tara, in special Valea Prahovei. Daca intr-un wekeend obisnuit pierdeai 2-3 ore intre Busteni si Comarnic, sunt curios acum, cu minivacanta de Sfanta Maria, cate ore se va astepta in trafic.

Imbucurator este faptul ca Politia de Frontiera Romana a dezvoltat o aplicatie numita Trafic On-line care prezinta o medie a timpului de asteptare in punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de asteptare sunt actualizati in timp real, fapt ce ajuta utilizatorul sa-si reconfigureze traseul, alegand un punct de trecere mai putin aglomerat.

Aplicatia este gratuita si poate fi accesata direct de pe site-ul oficial al Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro.

Citeste si: ” Gabriela Firea introduce vinieta pentru accesul in Bucuresti

Inspectorul sef adjunct al ITPF Giurgiu, Nicu Raboj spune ca intr-o zi obisnuita, ies din tara aproximativ 1000 de autoturisme intr-un interval de 12 ore, iar Joi, de la 4 dimineta pana la ora 13:00 au iesit din tara aproximativ 7000 de autoturisme.

La frontiera Romano-Bulgara aflata in competenta Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere:

  • P.T.F. Giurgiu – Russe (rutier)
  • P.T.F. Zimnicea – Şvitşov & P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (bac)
  • P.T.F. Calafat – Vidin  (rutier) & P.T.F. Bechet – Oreahovo (bac)

Cu ocazia minivacantei de Sfanta Maria, in apropierea punctelor de trecere ale frontierei, pentru o supraveghere sporita a frontierei de stat, respectiv prevenirea si combaterea migratiei ilegale si a contrabandei cu bunuri de larg consum, au fost mobilizati politisti de la rutiera cat si politisti de la frontiera.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontiera Giurgiu recomanda conducatorilor auto tranzitarea tuturor punctelor de frontiera, astfel sa se preintampine aglomerarea doar a unor puncte de trecere.

O alta recomandare care duce la scaderea timpului de asteptare consta in pregatirea din timp a documentelor de calatorie in vederea verificarii.

De retinut ca, odata cu minivacanta de Sfanta Maria, aproximativ toate drumurile principale din tara se vor aglomera. Inarmati-va cu multa rabdare, respectati regulile de circulatie, nu depasiti limitele de viteza si cel mai important lucru, nu calcati linia continua. Este pusa cu un scop acolo.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker