ADUNATE DE PRIN LUME

Minivacanta in Cheile Dobrogei

Offcamping cu rulota in Cheile Dobrogei [Foto]

83 / 100

Cum minivacanta de Rusalii se apropia destul de repede si nu voiam sa fiu luat pe nepregatite, am decis sa o petrec in Cheile Dobrogei, intr-un stil mai aparte si anume cu rulota.

Zic intr-un stil mai aparte pentru ca sunt nou in acest domeniu. Am facut doar 3 iesiri pana acum cu rulota si pot spune ca sunt foarte incantat.

Am ales Cheile Dobrogei pentru ca am auzit numai lucruri frumoase despre aceasta zona si este relativ aproape de orasul unde locuiesc.

Dupa o scurta verificare/curatenie a rulotei am pornit la drum din Braila spre Cheile Dobrogei. Drumul a durat undeva la 3-4 ore ruland cu o viteza medie de 80 km/h, masina care a tras rulota fiind un Duster benzinar din 2015, nu foarte puternic insa foarte ambitios. 🙂

Traseul ales a fost Braila – Mihail Kogalniceanu – Targusor – Cheile Dobrogei si retur. Am inteles ca ar mai fi un drum insa asfaltul este destul de “rupt”.

Citeste si: Minivacanta de Sfanta Maria petrecuta in trafic

Facand o mica paranteza, pentru cine nu stie, Cheile Dobrogei reprezinta o alta minune a naturii, aflata in partea de nord-est a judetului Constanta.

Alcatuita din pajisti naturale, stepe, pasuni, paduri de foioase si paduri in tranzitie, Cheile Dobrogei ofera adapost mai multor specii de pasari. Uliul cu picioare scurte, pescarusul albastru, ciocarlia de camp, acvila de camp, gasca cu piept rosu sau soimul dunarean sunt doar cateva dintre pasarile ce pot fi gasite in aria protejata Cheile Dobrogei.

Revenind la ce vreau sa va impartasesc, pot spune ca peisajul este unul mirific si de care nu stie foarte multa lume. Cred ca si din acest motiv inca este destul de virgin.

Ajuns in zona, am cautat o locatie care sa imi ofere liniste si umbra, in caz ca soarele avea de gand sa ne tina companie, cu toate ca, in acea perioada meteorologii au anuntat cod portocaliu de ploi, lucru care m-a ingrijorat putin insa nu m-a facut sa ma razgandesc.

Nu am vrut sa ma opresc chiar in locul unde campeaza toti rulotistii offcamping si dupa o scurta orientare, am gasit o poienita frumoasa, ferita de ochii lumii si am decis sa ne amplasam acolo cu rulota.

Zis si facut, in mai putin de 2 ore aveam rulota calata, masina data la o parte si pavilionul montat. Bineinteles, la scurt timp a inceput si ploaia care a tinut pana a doua zi dimineata.

Dupa ce s-a oprit ne-am pornit repede la o iesire in natura sa vedem si noi Cheile Dobrogei. Am facut un traseu scurt, la picior, prin chei, dupa care am pornit repede catre rulota, goniti de norii ce se apropiau.

Abia duminica am reusit sa vizitam Manastirea si Pestera Sf. Ion Casian, care au frumusetea lor aparte.

In incheiere, pot spune ca minivacanta petrecuta pe Cheile Dobrogei cu rulota a fost pe deplin, o iesire in natura reusita. Daca esti pasionat de offcamping cu rulota sau cortul iti recomand cu caldura sa vizitezi aceasta zona a tarii noastre dragi.

Tags

Related Articles

6 Comments

  1. Arată minunat! Sunt și eu interesat de mersul cu rulotă, conferă puțin mai mult confort decât cu cortul.

    Vezi că mă tot baga pe un site “short…” Când dau clickuri pe blog la tine.

    1. “Arată minunat! Sunt și eu interesat de mersul cu rulotă, conferă puțin mai mult confort decât cu cortul.” – Da asa este, mai ales daca prinzi vreme buna.

      Vezi că mă tot baga pe un site “short…” – verific, multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker