AUTO

Prius, masina care poate rula la nesfarsit !

Vis sau realitate ? Prototipul Prius parcurge aproximativ 56 km fara sa incarce !

70 / 100 SEO Score

De curand, Toyota a anuntat ca doreste sa construiasca o masina solara care poate rula pentru totdeauna! Daca va reusi, proiectul va revolutiona lumea auto.

Toyota Motor Corp a facut echipa cu Sharp Corp si cu Noua Organizatie de Dezvoltare a Energiei si Tehnologiei Industriale din Japonia pentru a construi o masina care ar putea sa functioneze pentru totdeauna.

Avand la baza ideea de masina solara, cei 3 vor sa construiasca un Prius care sa ofere autonomie nelimitata.

Citeste si: “Dacia Logan Stepway

Pune la un loc cele mai bune panouri solare, cele mai eficiente baterii si decenii de experienta in construirea autovehiculelor si, teoretic, vei obtine un autovehicul capabil sa ruleze pentru totdeauna.

Principalul dezavantaj cu care masinile electrice se lupta in prezent este autonomia. Cu toate ca Tesla a revolutionat industria auto, nu a rezolvat principala problema, autonomia, iar Toyota, cu al sau prototip Prius doreste sa elimine acest inconvenient.

Daca va reusi, Toyota va deveni lider de piata, insa pana acolo mai avem drum de parcurs.

Toyota

Avantajul masinii solare este ca, desi, nu poate parcurge distante lungi ea este independenta de statiile de incarcare.” a afirmat Koji Makino, manager de proiect in cadrul Toyota Corp.

Chiar daca autovehiculele complet electrice vor depasi autovehiculele cu combustie interna in vanzari, acestea tot vor avea nevoie de realimentare ceea ce va necesita construirea unei retele de statii de incarcare pe tot globul. Soarele, pe de alta parte, straluceste peste tot, si este gratuit.

Atunci cand aceasta energie este asociata cu o baterie care are o capacitate suficienta pentru a propulsa automobilele pe timp de noapte, masinile solare vor deveni noul mod de transport.

Dar prognoza actuala este partial insorita. Inca mai este de lucru pentru a atinge acest nivel de eficienta.

Takeshi Miyao, analist auto afirma: “Aceasta nu este o tehnologie pe care o vom vedea utilizata pe scara larga in urmatoarele decenii!

Toyota si Hyundai Motor Co. au introdus deja modele comerciale cu panouri solare pe acoperis dar acestea abia ofereau suficient curent pentru a alimenta sistemul audio.

toyota

Pentru 3 milioane de yeni iti poti cumpara un hibrid Prius care are ca optiune dotarea cu panouri solare insa aceastea iti vor incarca bateria doar atunci cand esti oprit.

Incepand cu luna Iulie Toyota testeaza un nou sistem de masina solara insa si ei au recunoscut ca visul de a avea un vehicul care sa ruleze la nesfarsit este inca departe, insa cel mai important lucru il reprezinta vointa de care dau dovada. Poate ca nu vom reusi in urmatorii 3-4 sa realizam acest tip de automobil insa descoperirile ne vor ajuta si in alte domenii.

Sharp a reusit sa creeze un panou solar care transforma lumina solara la un nivel de eficienta de peste 34 % , un lucru imbucurator daca ne gandim ca, panourile solare din prezent au un nivel de eficienta de aproximativ 20 %.

Deoarece celula solara folosita are doar 0,03 mm grosime ea poate fi plasata pe mai multe suprafete, inclusiv partile curbate ale acoperisului, capotei fata si spate. Un alt atuu este reprezentat si de faptul ca masina poate fi incarcata si in timpul mersului.

Daca automobilul este utilizat doar 4 zile pe saptamana pentru maxim 50 km pe zi nu vei fi nevoit sa o incarci niciodata de la priza.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker