AUTO

Programul Rabla suplimentat cu 20.000 de vouchere!

Ce conditii trebuie sa indeplinesti ?

73 / 100

Programul Rabla clasic a fost suplimentat cu 135 milioane de lei, suma suficienta pentru casarea a 20.000 de autoturisme poluante.

Vestea cea buna a fost data Joi, de catre premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de guvern, executivul aproband rectificarea bugetara fara prea mari batai de cap.

Rectificarea bugetara reprezinta o veste buna pentru cei care vor sa isi schimbe sau inlocuiasca autoturismul vechi cu unul nou, mai putin poluant.

“Aprobam suplimentarea fondurilor pentru programul «Rabla» cu suma de 135.000.000 de lei. Astfel, oferim inca 20.000 de vouchere in valoare de 6.500 lei fiecare pentru cei care doresc sa-si inlocuiasca autovehiculul vechi cu unul nou, putin poluant. Stiu ca este o decizie asteptata de multi romani din industria auto”, a declarat premierul Viorica Dancila pentru Mediafax.

Initial, fondurile pentru programul rabla 2019 au fost pentru plata a 30.000 de autoturisme insa s-au dovedit a fi insuficiente, deoarece au fost terminate inca de la inceputul lunii Iunie 2019. Inscrierile in programul Rabla Clasic si Rabla Plus pentru acest an au inceput inca din data de 12 Aprilie.

Sumele alocate initial au fost de 235 milioane de lei pentru Rabla Clasic si 75 milioane de lei pentru Rabla Plus, din care, 15 milioane au fost destinati persoanelor fizice iar restul de 60 milioane persoanelor juridice.

Suma pe care o primesti in urma casarii autovehiculului mai vechi de opt ani este de 6.500 lei, insa nu vei primi acesta suma cash ci sub forma unui voucher. Voucher-ul este acordat in cazul in care doresti sa iti achizitionezi un vehicul nou al carui sistem de propulsie, benzina sau diesel, sa nu genereze mai mult de 120g CO2/km, in regim de functionare mixt si maximum 140 g CO2/km conform standardului WLTP.

Ce este standardul WLTP?

Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure, adica “WLTP”. Pe scurt, este o metodă de testare armonizata la nivel mondial pentru autoturisme si autovehicule comerciale usoare.
Rolul acesteia este de a asigura, incepand cu 1 septembrie 2017, informatii mai apropiate de realitate cu privire  la consum, facand uz de parametri mult mai dinamici.

Ce este testul wltp

In cazul in care noul vehicul achizitionat genereaza maximum 96 g de CO2/km (maximum 105 g CO2/km conform standardului WLTP) mai primesti un ecobonus de 1.000 lei si 1.700 lei in cazul celor hibride. Daca ambele conditii sunt indeplinite, ecobonusul se cumuleaza, ajungand usor la un discount de 9.200 lei.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker